Radiator isolatie

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1
Radiator isolatiepaneel 10mmx800mmx600mm
Radiator isolatiepaneel 10mmx800mmx600mm
Op voorraad
€15,50€18,76Incl. BTW


Deze radiator isolatie platen om uw radiator te isoleren zijn van polyurethaan schuim en is aan beide zijden bekleed met aluminiumfolie. Het paneel heeft verticale inkepingen (de gelamineerde zijde) voor een flexibele verwerking van de isolatie panelen.

  • Zeer goed bestand tegen druk, rot bestendig en reukloos
  • Brandwerend volgens klasse B2. DIN 4102
  • Bestendig tot een temperatuur van 110° C, kortstondig tot 220 ° Celsius
  • Bestand tegen verdunde zuren, oliën, vetten, bouw en hout conserveringsmiddelen
  • Geleidbaarheid 0.030 W/mK.
  • Lock waarde als een dampscherm: sd-waarde = 550 m equivalente luchtlaagdikte.

Isoleren zonder lijmen of boren

De Isolatie panelen kunnen eenvoudig gefixeerd worden door bijvoorbeeld blokjes te snijden van piepschuim (verkrijgbaar bij iedere bouwmarkt of wellicht heeft u nog wat liggen dat heeft gediend als vulmateriaal in een verpakking). Klem op eenvoudige wijze de panelen tegen de muur door de op maat gemaakte montage blokjes te plaatsen tussen het paneel en de radiator. Op deze manier kunt u de panelen bijvoorbeeld in de zomer gemakkelijk demonteren en tijdelijk opbergen.

Panelen plaatsen door middel van verlijming

De ondergrond moet zuigend, draagkrachtig en schoon zijn. Indien nodig de isolatie platen op voorhand op maat snijden. Vastzetten met dispersie lijm, aanbrengen op de gelamineerde zijde van de isolatieplaat, de lijm gelijkmatig aanbrengen met een getande lijmkam. De isolerende plaat stevig tegen de muur aandrukken eventueel tijdelijk fixeren totdat de lijm droog is.

Voordelen

Aanzienlijk besparing op stookkosten dankzij de uitstekende isolatiewaarden. Dit is te danken aan de hoge warmte weerkaatsing naar binnen door de aluminiumfolie. De aluminiumfolie werkt tevens als dampscherm en voorkomt op die manier condensatie en schimmelgroei op muren achter radiatoren, het grove korrel reliëf ziet er bovendien decoratief uit.